Hardelot

Een klein (sport) paradijs aan de Opaalkust

De badplaats Hardelot ligt aan de Franse Opaalkust, zeer geliefd bij natuurliefhebbers en bekend om zijn uitzonderlijke kustlijn.
Hardelot-Plage biedt maar liefst drie kilometer fijne zandstranden. Op enkele passen van het strand kom je terecht in een groene omgeving – een paradijs voor elke wandelaar en sporter.

 

Slow living tussen strand, duin en bos

In Hardelot ervaar je de perfecte mix tussen strand, natuur en cultuur. Dit authentiek kuststadje nestelt zich aan de Franse Opaalkust, op een half uurtje van Le Touquet en Boulogne-sur-Mer. Met zijn ligging tussen duinen en zandstrand is Hardelot de perfecte plek om te ontsnappen aan het jachtige leven. Je kan er zalig nietsdoen, of net tot rust komen door sportieve activiteiten in de natuur. De keuze is aan jou. De nabijheid van het authentieke centrum van Hardelot is een extra pluspunt. Heerlijk kuieren op de wekelijkse markt of een aperitiefje op een gezellig terras. Alle elementen zijn aanwezig om je een onvergetelijke vakantie of weekendje weg te bezorgen, keer op keer.

Hardelot-Plage biedt maar liefst drie kilometer fijne zandstranden. Maar dat is niet alles: de groene omgeving met bossen en duinen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. De charmante dorpskern is gezellig authentiek en alles bevindt zich op wandelafstand van het strand.  

Cultureel en culinair

Een stad om te ontdekken en te beleven. Hardelot is even charmant als veelzijdig. De badplaats kreeg niet voor niets het label Famille Plus. Dit nationale label is erkend door de gedelegeerde minister van Toerisme. De vele evenementen, sportieve mogelijkheden en uitzonderlijk groene omgeving maken van Hardelot een parel aan de Opaalkust. Zowel voor gezinnen met kinderen als koppels. Ook fijnproevers komen hier niets tekort, want de talrijke restaurants met lokale specialiteiten zijn het ontdekken waard. Voor de cultuurliefhebbers is er het Château d’Hardelot, waarin het cultureel centrum L’Entente Cordiale gevestigd is en je alles leert over de historische relatie tussen Frankrijk en Engeland. 

Sportplezier

De uitgestrekte stranden van Hardelot lenen zich perfect tot allerhande watersporten. Zeilen, kitesurfen, windsurfen, catamaranzeilen, garnaalvissen … Het kan hier allemaal. Maar ook liefhebbers van golf, tennis of paardrijden voelen zich hier helemaal thuis. Hardelot is de thuishaven van twee fantastische golfbanen: Les Pins et Les Dunes, die elk hun eigen clubhouse, bar en restaurant hebben. Ook als je geen professionele golfer bent, zijn deze golfbanen een bezoekje waard: een lekkere lunch in het clubhouse van Les Dunes of een heerlijk drankje in de sportsbar van Les Pins… En dit alles in een prachtige beboste omgeving!

Wandelen

Wie graag de natuur intrekt, kan zijn hartje ophalen op de prachtige uitgestrekte zandstranden van Hardelot-Plage, in het regionale natuurpark tussen Boulogne-sur-Mer en Le Touquet. Liefhebbers van mooie uitzichten kunnen ook op verkenning gaan in de beschermde duinen van Ecault, Mont Café en Mont Saint-Frieux. De hoogste toppen daar verheffen zich tot 90 meter boven de zeespiegel en bieden een adembenemend zicht op zee.

Er zijn mooie wandelwegen aangelegd, waar wandelaars kunnen genieten van de rijke fauna en flora. Je kunt er vogels, konijnen en wilde pony's tegenkomen.

Théâtre d’Hardelot

Te midden van het indrukwekkende middeleeuwse decor van het Château d’Hardelot tref je één van de meest opmerkelijke theatergebouwen ter wereld aan. Het cilindervormige gebouw, volledig opgetrokken in duurzaam hout en omringd door een glinsterende kooi van bamboe, is het enige Elizabethaanse theater van Frankrijk. Een absolute must-visit voor al wie ook maar een beetje architectuur-minded is.

Het Château d’Hardelot is altijd al een trekpleister geweest voor cultuur- en natuurliefhebbers. De plek is op zijn zachtst gezegd bijzonder: een negentiende-eeuws landhuis in neotudorstijl, als ankerpunt van een romantische Engelse tuin die grenst aan het natuurreservaat Marais de Condette, vlakbij Hardelot. In een ver verleden verbleef Charles Dickens regelmatig op het domein, vandaag staat het symbool voor het broederschap tussen Frankrijk en Engeland. Het kasteel biedt onderdak aan het Centre Culturel de l’Entente Cordiale en is vanbinnen volledig gewijd aan de relaties tussen beide landen. Je kunt er meer dan 500 kunstwerken bewonderen uit grote Franse musea en je verdiepen in historische feiten en anekdotes. Stap je het gebouw terug uit, dan kan je uren rondwandelen in de natuur. Toch is er nog een reden waarom de plek zo populair is: al meer dan een decennium is het kasteelpark de bestemming van verschillende theaterevents, zoals het Midsummer Festival, Summer Season en Fairy Night. Tegenwoordig hebben die nog meer allure gekregen, omdat ze plaatsvinden in en rond het nieuwe renaissancetheater recht tegenover het kasteel. Het gebouw, ontworpen door de Britse architect Andrew Todd, is een unicum in Frankrijk. Het is het enige Elizabethaanse theater van het land en een schoolvoorbeeld van duurzame architectuur.

Strandzeilen

Als je avontuurlijk bent ingesteld, gaat er niets boven een tochtje met een zeilwagen, een ervaring die zowel opwindend als leuk is. Na een snelle theoretische inleiding zal de Club Nautique Hardelot, die ook een aantal andere watersporten aanbiedt, je de touwtjes in handen geven. Je stapt aan boord van een zeilwagen met drie wielen, uitsluitend aangedreven door de kracht van de wind. Door de positie van het lichaam op grondniveau is het effect gegarandeerd en zal je haar helemaal in de war zijn!


Base Nautique Digue Nord
9 Boulevard de la Mer
+33 3 91 21 44 32

Paardrijden

Op het kruispunt van ruiterpaden die leiden naar het bos, het natuurreservaat van het kasteel van Hardelot en aan de rand van het meer van Claire Eau, geniet de manège van Hardelot van een bevoorrechte ligging voor al wie recreatief of sportief wil paardrijden. Vanuit het kasteel van Hardelot, loopt er een prachtige paardrijtocht door het bos van Hardelot. Het “Claireau” pad. Voordat u het bos in rijdt, komt u langs het Lac des Miroirs met prachtige fauna, maar ook langs de plassen van de Claireau, erg in trek bij vissers. Dan rijdt u verder over de bekende GR121 om te genieten van de unieke sfeer van het bos, voordat u weer terugrijdt via de Chemin Marette.
 

Avenue Charlemagne
62152 HARDELOT PLAGE
+33 3 21 91 83 77

Markt Hardelot

Niet te missen

Hardelot verwelkomt u elke zondag van april tot oktober van 9 tot 13 uur voor een markt als geen ander.

Praat met de tuinders, vul uw mand met heerlijke streekproducten, en dat alles in een warme en vriendelijke sfeer.
Een concentraat van lokale smaken binnen handbereik!

Elke zondag van 9 tot 13 uur
In juli en augustus van 8 tot 13 uur

In de binnenstad

Enkele troeven van Hardelot

Charmant centrum

Charmant centrum

Fijne stranden

Fijne stranden

Leuke restaurants

Leuke restaurants

2 golfbanen met 18 holes

2 golfbanen met 18 holes

Rijke geschiedenis

Rijke geschiedenis

Weelderige natuur

Weelderige natuur

Hardelot

Midden in de natuur

Op een halfuurtje van Le Touquet en Boulogne-sur-Mer ligt Hardelot centraal om tal van uitstappen te doen. Parijs ligt ongeveer even ver als Brussel. 

Antwerpen

Château d'Hardelot

2Km

Antwerpen

Golf Les Pins

1Km

Antwerpen

Tennis Hardelot

1Km

Antwerpen

Golf Les Dunes

1Km

Antwerpen

Golf de Touquet

14Km

Antwerpen

Base Nautique Digue Nord

1Km

Antwerpen

Nausicaa

10Km

Antwerpen

La Cote Rôtie

551m

Meer weten over onze projecten in Hardelot?

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk.