Royal Zoute Golf Club

In de Royal Zoute Golf Club kan je genieten van het meest prestigieuze golfterrein van
ons land.

Royal Zoute Golf Club

In de Royal Zoute Golf Club kan je genieten van het meest prestigieuze golfterrein van
ons land.

De mooiste golfterreinen van Belgïe

Knokke-Heist

In de Royal Zoute Golf Club kan je genieten van het meest prestigieuze golfterrein van ons land. De afgelopen twee jaar werden de faciliteiten grondig onder handen genomen. Vandaag is de plek nog mooier dan voorheen, met geoptimaliseerde golfbanen en een clubhuis waar de beleving nog hogere standaarden haalt.

Het parcours van de Royal Zoute Golf Club heeft veel bewonderaars. Nick Faldo, die drie keer de Masters en British Open op zijn palmares heeft staan, noemde de buitenbaan ooit een ‘a hidden gem’. Een verborgen parel, waar hij maar geen genoeg van kon krijgen. De Brit won hier in 1994 de Belgian Open, die de afgelopen decennia wel meermaals in Knokke werden georganiseerd. Ook andere sterren zoals Darren Clarke, Miguel Angel Jimenez en Lee Westwood kroonden er zich in het verleden tot winnaar. Dat zelfs de grootsten der aarde zich aangetrokken voelen tot de Knokse fairways is veelzeggend. De Royal Zoute Golf Club staat internationaal hoog aangeschreven. Veel heeft te maken met de techniciteit van de banen en de uitzonderlijke ligging in het oude duingebied van het Zoute. De site beschikt over een 18-holes Championship Course par 72 en 18-holes Executive Course par 64. Beide slingeren zich een weg tussen de glooiende duinen. ‘De twee banen zijn ruim, maar ook erg technisch’, geeft Joris Vrielynck aan, CEO van Compagnie Het Zoute, dat eigenaar is van de club. ‘Vooral de Championship Course is een erg uitdagende baan die veel vaardigheden vergt, zeker als er veel wind staat.’

Alles is geoptimaliseerd

Het parcours kreeg zijn huidige vorm net na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig beschikt het over nog meer bravoure dan voorheen. De afgelopen jaren werd het hele domein van de Royal Zoute Golf Club vernieuwd. Zo bouwde men nieuwe afslagplaatsen, werden de bestaande bunkers gerenoveerd en de zones rond de greens en de tees aangepakt. Daarnaast kregen ook het hotel, de bar, het restaurant en de shop een grondige make-over. ‘Alles is geoptimaliseerd’, aldus Jos Vankriekelsvenne, Directeur van de Royal Zoute Golf Club. ‘We hebben er alles aan gedaan om de uitstraling en kwaliteit van de Royal Zoute Golf Club naar een nog hoger internationaal niveau te tillen. Er zijn zelfs veertig nieuwe golfbuggy’s met een gps-systeem aangekocht. Dat was een stevige investering, maar ze bezorgt de gebruikers nog meer comfort. De buggy’s zijn voorzien van de nieuwste generatie batterijen, waardoor ze een pak lichter zijn. Bovendien zijn de vitale zones van de golfbaan daardoor ook beter beschermd.’

Golfen en genieten op het hoogste niveau

Na twee jaar renovatie is de baan nu nog mooier dan voorheen, met geoptimaliseerde banen en een clubhuis met ongeëvenaarde faciliteiten. De Royal Zoute Golf Club heeft een uitstekende internationale reputatie, grotendeels te danken aan het technische karakter van de banen en de uitzonderlijke ligging in de historische duinen van het Zoute. De golf heeft een 18-holes Championship Course (par 72) en een 18-holes Executive Course (par 64), die zich beide een weg banen door de glooiende duinen. Het parcours kreeg zijn huidige vorm na de Tweede Wereldoorlog, maar is vandaag nog gedurfder dan vroeger. De Royal Zoute Golf Club heeft de laatste jaren uitgebreide renovaties ondergaan. Er zijn nieuwe tee boxes aangelegd, de bunkers zijn gerenoveerd en de zones rond de greens en tees zijn geoptimaliseerd. Ook het hotel, de bar, het restaurant en de shop hebben een grondige metamorfose ondergaan, waarbij de oorspronkelijke charme en geschiedenis van de plaats opnieuw zijn gerespecteerd. In plaats van zeven kamers in twee vleugels, heeft het hotel nu tien kamers in vier vleugels. Elke kamer is uniek, met een prachtig uitzicht op de fairways. Het restaurant is ook aanzienlijk vernieuwd met een ultramoderne keuken. Mensen komen niet alleen naar de golfclub om de bal te slaan. Zij kunnen ook eten in het restaurant, een drankje drinken op het terras terwijl zij de greens bewonderen.

Het restaurant bij de golf

Het charmante decor van ons restaurant is de ideale locatie om na uw ronde te ontspannen met een maaltijd of een paar drankjes. Het intieme interieur past perfect bij de klassieke Franse keuken en is een perfecte locatie voor een gedenkwaardige lunch of diner. Onze medewerkers zullen hun best doen om het u naar de zin te maken en zullen u met alle mogelijke middelen van dienst zijn. In de zomer kunnen onze bezoekers genieten van ons mooie terras met uitzicht op de golfbaan.

Het hotel bij de golf

Het hotel beschikt over tien kamers, verspreid over vier vleugels. Elke kamer heeft een unieke uitstraling en biedt een prachtig zicht op de fairways. Wat kan u meer wensen?

Hotel-gasten-golfspelers betalen slechts 50% van de Green-Fee.