Onze verhalen

Lees alle verhalen

Hardelot: geboren gezinsbestemming aan het water

Een breed zandstrand, weelderige duinen, ongerepte bossen en een waaier aan activiteiten voor jong en oud. Wie een kindvriendelijke bestemming zoekt dichtbij huis, kan niet om het veelzijdige Hardelot heen: op amper twee uur rijden van Gent heeft de Franse badplaats aan de Opaalkust alles te bieden wat een gezinsvakantie nodig heeft.

Lees meer
Foto's Nick Verhaeghe

Compagnie Het Zoute eert iconisch stukje erfgoed met het Zoute Beach Flower Festival

Sinds 2021 zijn die strandbloemen immaterieel erfgoed en op 19.08.23 werd op de Zeedijk van Knokke-Heist het allereerste Belgisch kampioenschap strandbloemen maken georganiseerd tijdens het ‘Zoute Beach Flower Festival’. Projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute brengt met allereerste Belgisch kampioenschap een hommage aan de iconische strandbloem.

Lees meer
Van de green naar de Tour

Van de green naar de Tour

Zaterdag 1 juli start opnieuw de Tour de France. Toegegeven, ‘van de green naar het groen’ was een leukere titel geweest, maar het lijkt erop dat Mathieu van der Poel voor de groene trui vooral zijn ploeggenoot Jasper Philipsen gaat steunen. Voor de hoogtestage in La Plagne en de Ronde van Zwitserland werd Mathieu van der Poel nog even rust gegund.

Lees meer
Kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt

Kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt

Bekende Brugse kunstenaar Wietse fleurt toekomstig bouwproject van Compagnie Het Zoute op. “We willen het niet gewoon laten verkommeren”: kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt.

Lees meer

David Maenhout , een toonaangevende chocolatier creëerde de ‘Z-pralines’ uitgegroeid tot een culinair symbool voor het Zoute

"De pralines met de bekende Z, het gedeponeerde logo van Compagnie Het Zoute, representeren waar Knokke en de Compagnie volgens mij voor staan, namelijk kwaliteit."

Lees meer

Cadzand, groeidiamant aan de Zeeuwse kust

De afgelopen tien jaar heeft Cadzand een ware gedaanteverwisseling ondergaan. De Zeeuwse badplaats ontwikkelt zich in sneltempo tot een pleisterplek aan de Noordzee. De rust van de Zeeuwse natuur, het gemoedelijke strandleven en de ongebreidelde recreatieve mogelijkheden spreken steeds meer toeristen en tweedeverblijvers aan.

Lees meer
Papieren-strandbloemen-Knokke

Papieren strandbloemen: het strand van Knokke in volle bloei

Elke zomer opnieuw floreert Knokke. Letterlijk, want op het strand ontluiken dan overal papieren strandbloemen in allerlei kleuren, vormen en maten. Het fenomeen is typisch Belgisch en zó uniek dat het inmiddels zelfs erkend is als Vlaams erfgoed. Maar waar komt die fleurige bedrijvigheid nu precies vandaan?

Lees meer

Investeren in een vakantieverblijf in Cadzand en de BTW recupereren?

Steeds meer landgenoten kopen een tweede verblijf in Cadzand. Het Zeeuwse kustplaatsje heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Aan de Nederlandse zijde van het Zwin ontvouwt zich een bruisende badstad.

Lees meer

Herstel van onze duinen door het verwijderen van woekerplanten.

Compagnie Het Zoute en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid zullen de komende jaren woekerplanten in de Vlaamse kustduinen op grote schaal verwijderen. Op die manier kunnen inheemse soorten opnieuw floreren in ons uniek duingebied.

Lees meer
Kalvekeet Knokke

In gesprek met Koen Rygole van burO Groen

Goed vijftien jaar geleden won Koen Rygole ‘Sfeer 2005’, een destijds prestigieuze wedstrijd voor beginnende tuinontwerpers. Het gaf hem het duwtje in de rug om burO Groen op te richten. Sindsdien is zijn landschapsbureau uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande van het land.

Lees meer

Wandellust, ooievaars tellen in het Zwin

Jaarlijks landen in het Zwin vele duizenden vogels om er te broeden, te overwinteren of naar voedsel te zoeken. Het is hier een voortdurend komen en gaan van vogels. Sommige houden even halt. Andere blijven weken of zelfs maanden ter plekke. Het Zwin is één van de belangrijkste vogelgebieden langs de Belgische kust en zelfs van heel België. Het gebied heeft met recht en rede de bijnaam ‘de Internationale Luchthaven voor Vogels’!

Lees meer

Van Cadzand naar het Veerse meer

Zeeland is prachtig en vanaf het water zowaar nog mooier: charmante eilandjes, pittoreske havensteden en een divers zeeleven zorgen voor een aparte sfeer en beleving. Als je de boot neemt in Cadzand kan je bijna in een rechte lijn naar het Veerse Meer, een levendige plek waar het vakantiegevoel nooit ver weg is.

Lees meer

Wil je graag op de hoogte blijven?