Onze verhalen

Lees alle verhalen

Herstel van onze duinen door het verwijderen van woekerplanten.

Compagnie Het Zoute en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid zullen de komende jaren woekerplanten in de Vlaamse kustduinen op grote schaal verwijderen. Op die manier kunnen inheemse soorten opnieuw floreren in ons uniek duingebied.

Lees meer

Vastgoed aankopen met de kinderen? Successie- en familiale planning via gesplitste aankoop

Investeren in vastgoed is voor velen nog altijd een interessante optie. Bij de aankoop van een huis of appartement aan de kust wordt frequent voor de techniek van gesplitste aankoop gekozen.

Lees meer

Wandellust, ooievaars tellen in het Zwin

Na weken quarantaine is het hoog tijd om die benen terug te strekken. En wie dat in het groen doet, geniet meteen ook van de weldaad van die deugddoende natuur. Kwestie van alles uit die wandeling te halen. Drie natuurplekken trakteren je op eindeloze pracht en genoeg paden om je ogen uit te kijken.

Lees meer

Van Cadzand naar het Veerse meer

Zeeland is prachtig en vanaf het water zowaar nog mooier: charmante eilandjes, pittoreske havensteden en een divers zeeleven zorgen voor een aparte sfeer en beleving. Als je de boot neemt in Cadzand kan je bijna in een rechte lijn naar het Veerse Meer, een levendige plek waar het vakantiegevoel nooit ver weg is.

Lees meer

Siphon Brewing, een brouwerij die leeft

Ooit, heel lang geleden, was de Siphon een plek waar vissers in plaats van de bakens vooral bier kwamen verzetten. Vandaag is het een gevierd familiaal restaurant waar zelfs de koning passeert.

Lees meer

Als Belg een vakantiewoning kopen in Nederland en de btw recupereren, kan dat? Jazeker.

Een vakantiewoning in Nederland is nog steeds een interessante belegging. De huidige situatie in de vastgoedmarkt maakt het een solide investering. Daarnaast kan de verhuur van de vakantiewoning ook fiscaal interessant zijn.

Lees meer

Van Linda tot Knokke

Guy Pieters is een man van wie je alleen maar kan houden: energiek, joviaal, charmant. Hij is de bekendste kunsthandelaar van ons land en werkte samen met de allergrootsten. Ondanks die roem is hij opvallend nuchter en bescheiden gebleven. Misschien is dat zelfs zijn grootste gave. Een gesprek over de mensen en plekken die zijn leven hebben veranderd.

Lees meer

Hardelot, van de golf tot aan het water

Als je nog nooit in Hardelot bent geweest, moet je er zeker eens heen. Het is een levendig en charmant kuststadje aan de Franse Opaalkust, bekend om zijn prachtige natuur en ruige kustlijn. De plek werd begin twintigste eeuw uitgebouwd door de Brit John Whitley.

Lees meer

Mini Golf en Approach Golf in het Zoute

De minigolf en de approach in Knokke-Heist worden in één adem genoemd met de beste banen ter wereld. Met dank aan de Saint- Tropez-achtige vibe, het elegante rood-witte kleurenschema en de perfect verzorgde greens.

Lees meer

Culinair Cadzand, op gastronomische retraite

Van het Strandhotel tot de eettempels Pure C, AIRrepublic, Blueness en Pine House: de afgelopen jaren heeft Sergio Herman stevig zijn stempel gedrukt op Cadzand. Aan het laatste stukje strand van Zeeuws-Vlaanderen kan je de klok rond genieten van zijn culinaire concepten. Ons advies: ga dat ook gewoon doen!

Lees meer

Gevolgen van de franse belasting op onroerend vermogen voor Belgische eigenaren

Sinds 2018 wordt in Frankrijk een belasting op onroerend vermogen ('impôt sur la fortune immobilière' of IFI) geheven zodra de marktwaarde van dat onroerend vermogen meer dan 1.300.000 euro bedraagt.

Lees meer

De zoetste zonde van het Zoute

Het is een van de beste en tevens meest iconische ijssalons van het land. Glacier de la Poste in het Zoute is een instituut. Al drie generaties lang wordt het ambachtelijke melkijs er dagvers bereid volgens het traditionele familierecept van weleer.

Lees meer

Wil je graag op de hoogte blijven?