Royal Zoute Tennis Club

De mooiste tennisterreinen van Belgïe.

 

 

Royal Zoute Tennis Club

De mooiste tennisterreinen van Belgïe.

 

 

De mooiste tennisterreinen van Belgïe

 

 


Onder de impuls van de “Compagnie Het Zoute”, ontstond in 1910 de “Knocke Golf & Lawn Tennis Club”. Er werd een clubhouse gebouwd die zicht had op zowel het golfterrein als op 6 tennisbanen. Het waren vooral Engelsen (oud-kolonialen) die tennis speelden. In 1911 sluit de tennisclub zich aan bij de KBTB *, onder de naam van Royal Zoute Tennis Club nv als wedstrijdcomité. Daar de tennisbanen zwaar hadden geleden onder de IIe W.O. werd het terrein verkocht als bouwgrond. Het was Graaf Maurice Lippens die wéér het initiatief nam, hij gaf de opdracht aan Clément Slabbinck om voor hem een nieuw tenniscomplex te bouwen (tussen de Bronlaan en het Groen Plein).

Verdere uitbreiding

In 1946, bij de opening van de club waren er al 10 banen bespeelbaar, onder de bomen bij de Astridlaan deed een tent dienst als loket. De daar opvolgende jaren kwamen er steeds nieuwe banen bij. Het clubhuis kwam erbij in 1947, de center court in 1948, de tribunes werden opgetrokken in aarden bermen zodoende de indruk te geven van dijken.

Prachtig tennispark

De Royal Zoute Tennis Club nv groeide uiteindelijk uit tot een prachtig tennispark met 43 banen, waarvan één center court voor +/- 2.500 toeschouwers, een secretariaat, een clubhouse met restauratie, een gameroom voor de jongeren, 8 oefenmuren, kinderopvang en een sportshop.

Huidig aanbod

Momenteel bestaat de infrastructuur nog uit 27 tennisbanen (24 gravelbanen), 1 center court die plaats biedt aan 2.500 toeschouwers. Verder zijn er nog 2 kleinere Show courts, 3 synthetische gravelbanen, 4 minitennisbanen, 5 padelbanen, oefenmuren, kleedkamers met douches en clubhouse Buckster’s & Knokke-Out Zoute.