De Royal Zoute Tennis & Padel Club

De club heeft een trotse traditie van sportieve prestaties en heeft door de jaren heen getalenteerde spelers getraind.

 

 

De Royal Zoute Tennis & Padel Club

De club heeft een trotse traditie van sportieve prestaties en heeft door de jaren heen getalenteerde spelers getraind.

 

 

De mooiste tennisterreinen van Belgïe

Onder de impuls van de “Compagnie Het Zoute”, ontstond in 1910 de “Knocke Golf & Lawn Tennis Club”. Er werd een clubhouse gebouwd die zicht had op zowel het golfterrein als op 6 tennisbanen. Het waren vooral Engelsen (oud-kolonialen) die tennis speelden. In 1911 sluit de tennisclub zich aan bij de KBTB *, onder de naam van Royal Zoute Tennis Club nv als wedstrijdcomité. Daar de tennisbanen zwaar hadden geleden onder de IIe W.O. werd het terrein verkocht als bouwgrond. Het was Graaf Maurice Lippens die wéér het initiatief nam, hij gaf de opdracht aan Clément Slabbinck om voor hem een nieuw tenniscomplex te bouwen (tussen de Bronlaan en het Groen Plein).

Verdere uitbreiding

In 1946, bij de opening van de club waren er al 10 banen bespeelbaar, onder de bomen bij de Astridlaan deed een tent dienst als loket. De daar opvolgende jaren kwamen er steeds nieuwe banen bij. Het clubhuis kwam erbij in 1947, de center court in 1948, de tribunes werden opgetrokken in aarden bermen zodoende de indruk te geven van dijken.

Uitstekende faciliteiten

De Royal Zoute Tennis Club heeft door de jaren heen geïnvesteerd in uitstekende faciliteiten. Naast tennisbanen zijn er nu ook moderne padelbanen beschikbaar voor leden en bezoekers.

De club organiseert regelmatig toernooien en evenementen. Denk aan clubkampioenschappen, interclubcompetities, en zelfs internationale evenementen zoals het Knokke Zoute Junior Roller Open en de Knokke World Padel Tour Exhibition.

Huidig aanbod

Momenteel bestaat de infrastructuur nog uit 25 tennisbanen (23 gravelbanen), 1 Padel center court, 2 kleinere show courts, 2 synthetische banen, 1 indoor synthetische baan, 4 minitennisbanen, 5 padelbanen, Oefenmuren, kleedkamers met douches, Clubhuis, Knokke-Out Zoute.