Kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt

Kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt

Bekende Brugse kunstenaar Wietse fleurt toekomstig bouwproject van Compagnie Het Zoute op. “We willen het niet gewoon laten verkommeren”: kunstenaar Wietse schildert enorme mural op voormalig hotel voor het gesloopt wordt.

Grote muurschildering siert voormalige hotel Le Rallye in Knokke

Een grote muurschildering van bloemen, bomen, bladeren en vogels siert sinds vandaag het pand waar ooit hotel Le Rallye gevestigd was. Het opvallende kunstwerk is van de hand van de Brugse kunstenaar Wietse die al murals maakte van Brazilië tot Vietnam.

De eigenaar van het gebouw, projectontwikkelaar Compagnie Het Zoute, nam de kunstenaar onder de arm om van het leegstaande pand een echte eyecatcher te maken, tot de sloop in het najaar. Binnenkort krijgt het hotel een nieuwe invulling.

 

 

De Brugse kunstenaar Wietse staat bekend voor zijn grote murals

Veel bloemen, bomen, bladeren en vogels in spetterende en levendige kleuren. Zo ziet de gevel van het voormalige hotel Le Rallye aan de Bayauxlaan in het centrum van Knokke-Heist er vandaag uit. Een groot contrast met hoe het gebouw er in het verleden uitzag. Compagnie Het Zoute, dat het leegstaande hotel in 2022 kocht om er binnenkort een gloednieuwe residentie met vijf ruime appartementen neer te zetten, wil met dit initiatief iets teruggeven aan de buurt en de vele Knokse toeristen.

“Reeds van bij de oprichting – inmiddels 115 jaar geleden – wilde Compagnie Het Zoute van Knokke een badplaats maken die als voorbeeld zou fungeren. Leegstaande gebouwen passen uiteraard niet in deze visie. Dit voormalige hotel staat al geruime tijd leeg en we wilden dit niet gewoon laten verkommeren. Zo kunnen de Knokkenaars en toeristen nog de hele zomer genieten van dit prachtige kunstwerk.” Nico Harboort, Head of Commercial Compagnie Het Zoute

Link naar de toekomst

Het kunstwerk op de muren is tegelijk een manier om het pand op te fleuren vooraleer Compagnie Het Zoute en architectenbureau CAS uit Gent er een Knokse eyecatcher van maken. Als alles goed gaat, verrijst hier namelijk een diamantvormig gebouw dat er architecturaal zal uitspringen.

“Het kunstwerk op de muren fleurt ons toekomstig bouwproject op. We gaan voor tijdloze architectuur die zoveel mogelijk opgaat in de omgeving, maar toch een eigentijdse vormgeving heeft. We differentiëren ons ook door de gevels op de hoek volledig open te werken en dus de voordelen van het hoekperceel te volle benutten.” Pieter-Jan Leenknecht CAS Architecten

Het gebouw wordt na de zomer gesloopt, maar tot dan kan iedereen genieten van het werk van kunstenaar Wietse. Die is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. De streetart kunstenaar uit Brugge maakte eerder al furore met reusachtige schilderwerken in binnen- en buitenland. Zo zijn er in zijn thuisstad tal van murals te bewonderen, maar ook in onder meer Gent, Zeebrugge en Oostende nam hij al enkele gebouwen onder handen. Tel daarbij ook enkele kunstwerken in Argentinië, Cuba, Vietnam en Brazilië.

Voor de muurschildering in Knokke kreeg Wietse carte blanche.

Meer over toekomstig project Rallye