Cadzand is een topbestemming voor een vastgoedinvestering

Katelijne Vaes kocht een verhuurappartement in Cadzand

Zo’n acht jaar geleden verloor Katelijne Vaes haar hart aan Cadzand. Niet veel later kocht de Oost-Vlaamse er ook een appartement. In de eerste plaats als vakantieverblijf, maar ook om te verhuren. Onlangs deed ze het van de hand om opnieuw te investeren in een gloednieuwe verblijfsplek iets verderop. “Gezien het economische klimaat is er momenteel geen betere investering dan een vastgoed in Cadzand.”

Onder de indruk van Cadzand

Katelijne ontdekte Cadzand heel toevallig: "Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een mooi strand dat niet te druk was, zodat ik regelmatig kon wandelen met mijn hond," vertelt Katelijne. Na wat rondvragen bij vrienden kwam ik uiteindelijk in Cadzand terecht. Bij mijn eerste bezoek was ik echt onder de indruk.

Vroeger ging ik meestal naar Knokke, maar die badplaats is vaak een beetje te druk, vooral in de zomer. Cadzand is rustiger, leuker en intiemer. Het leven is hier langzamer, vriendelijker en zorgzamer. Dit komt ook door de weelderige natuur. Er zijn ook veel leuke restaurants, zoals Brasserie Loulou en Pinehouse, waar ik regelmatig ontbijt. En voor mijn shoppinguitstapjes ga ik naar Knokke, dat praktisch om de hoek ligt. Ideaal om alle luxe te ervaren zonder er middenin te zitten.

Vastgoed als vermogensopbouw

Een verrassing is het niet dat steeds meer landgenoten er een tweede verblijf kopen. Daarbij komt dat Cadzand het afgelopen decennium een serieuze metamorfose heeft ondergaan. Ondanks de rust en kleinschaligheid is het Zeeuwse kuststadje uitgegroeid tot een bruisende badplaats met een moderne jachthaven, verschillende recreatiemogelijkheden en een bloeiende horeca, met recent nog nieuwe restaurants zoals ‘Demain’.

“Cadzand leeft helemaal op en toch heeft het zijn authentieke karakter weten te behouden. Die combinatie maakt het een zalige plek om te verblijven”, benadrukt Katelijne. “De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op vastgoed. Cadzand is op dat vlak interessant: een appartement is daar een uitstekende investering. Niet enkel omdat je er een grote meerwaarde kan realiseren, ook omdat je het makkelijk kan verhuren."

Compagnie Het Zoute als motor

De opleving van Cadzand is mede mogelijk gemaakt door Compagnie Het Zoute. De Knokse ontwikkelaar zette een tiental jaar geleden mee de contouren uit van de vernieuwingsslag die er vandaag nog steeds aan de gang is.

“Wie wil wonen of verblijven in Cadzand, komt vroeg of laat de Compagnie tegen”, glimlacht Katelijne. “Na de verkoop van mijn eerste appartement, ben ik meteen op zoek gegaan naar iets nieuws. Op een bepaald moment stuitte ik op De Branding, een van hun projecten. Oorspronkelijk wilde ik iets met frontaal zeezicht, maar daar ben ik uiteindelijk van afgestapt. Ik zag het appartement niet enkel als investering, maar wilde het ook kunnen verhuren. Als je dan naar het beste grijpt, mik je op huurders uit een hoger segment. Je kan dan misschien een hogere huur vragen, maar je doelgroep wordt wel kleiner.

Het appartement dat ik finaal gekozen heb is een schot in de roos gebleken. De verhuur loopt het hele jaar door vlot, niet enkel tijdens de drukkere periodes zoals november, kerst en nieuwjaar, de paasvakantie en de zomer. Ik regel alles via Duinhof Holidays. Dat verloopt schitterend. Ze ontzorgen me volledig. Wanneer ik via de app zie dat het appartement toch niet verhuurd is, ga ik soms onverwachts met een vriendin, of mijn kinderen komen langs om even te genieten van complete rust. Er zijn altijd wel mensen aanwezig, maar je hebt nooit dat typisch toeristische gevoel. Ik zou hier het hele jaar door kunnen komen.”