Foto's Nick Verhaeghe

Wil jij de tweede Belgisch Kampioen Strandbloemen Maken worden?

In Knokke-Heist houden we de traditie van strandbloemen levend, met een moderne twist. Het Zoute Beach Flower Festival is een perfecte gelegenheid om deze kleurrijke kunstvorm te vieren en door te geven aan de volgende generatie.

Harmony in Living

Als projectontwikkelaar met stevige wortels in Knokke-Heist zijn we als geen ander bekend met de rijke geschiedenis van de papieren bloemen. Zo’n unieke traditie willen we dan ook extra in de verf zetten. Ze zorgen al meer dan een eeuw voor extra kleur aan de kust tijdens onze zomermaanden. Zelf nemen we al sinds onze oprichting talrijke initiatieven om de badstad nog aantrekkelijker te maken en vormt recreatie en ontspanning steeds een onderdeel van onze ontwikkelingsvisie.

Foto's Nick Verhaeghe

In 2019 richtte de Vlaamse overheid het 'Register van Inspirerende Voorbeelden rond het Borgen van Immaterieel Erfgoed' op. Daarmee wil ze inspirerende acties en projecten in de kijker zetten die immaterieel erfgoed levendig houden. Vorig jaar kreeg ook het Zoute Beach Flower Festival een officiële nominatie van de expertencommissie. Samen met zes andere initiatieven wordt het festival zo de komende drie jaar opgenomen in het Register.

Afspraak op 17 augustus 2024

Na het gigantische succes van de eerste editie kon een vervolg uiteraard niet uitblijven. Op 17 augustus 2024 wordt het strand rechtover het Albertplein van Knokke opnieuw getransformeerd tot een groot bloemenparadijs.

Het belooft opnieuw een betoverende dag te worden vol bloemenpracht en creativiteit. Wil jij de tweede Belgisch Kampioen Strandbloemen Maken worden?

Koop je ticket online

Koop je ticket online voor je team. Elk team, bestaande uit twee kinderen en één volwassene, kan een eigen ‘winkeltje’ reserveren voor slechts € 30. Hiervoor krijg je een DIY-starterskit vol kleurrijke papieren materialen en alles wat je nodig hebt om zelf prachtige bloemen te maken. Deze starterskit kan na inschrijving worden opgehaald bij de Dienst Toerisme van Knokke-Heist.

Op onze website www.zoutebeachflowerfestival.be kan je je online inschrijven en vind je alle info over het event. Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt.

Workshops

Bovendien kan je tijdens de maanden juli en augustus workshops volgen op de dienst Toerisme van Knokke-Heist, georganiseerd door specialiste ter zake Karin ‘Madam Crêpepapier’ Van Hoorick.

Check ook zeker de Instagram-pagina @zoutebeachflowerfestival voor updates.