Van de green naar de Tour

Van de green naar de Tour

Zaterdag 1 juli start opnieuw de Tour de France. Toegegeven, ‘van de green naar het groen’ was een leukere titel geweest, maar het lijkt erop dat Mathieu van der Poel voor de groene trui vooral zijn ploeggenoot Jasper Philipsen gaat steunen. Voor de hoogtestage in La Plagne en de Ronde van Zwitserland werd Mathieu van der Poel nog even rust gegund.

Compagnie Het Zoute, vastgoedontwikkelaar met sterke wortels in Knokke en ook trotse eigenaar en uitbater van Royal Zoute Golf Club, nodigde hem samen met Roxanne uit voor een overnachting in het RZGC-Hotel en een rondje 2-on-2 scramble met onder andere zijn goede vriend Louis Talpe. “Het wordt nog druk genoeg. Ik ga niet vaak thuis zijn.”.

Enkele jaren geleden had je nog nooit op een bal geslaan. Nu ben je tijdens jouw rustperiodes niet weg te denken van de golfbaan. Jouw passie voor het golf verbaast me een beetje, omdat je vooral houdt van extremen.

Dat klopt. Golf is helemaal anders dan de andere hobby’s die ik ervoor had. Het is de eerste sport die los staat van extremen. Ik koos altijd heel actieve sporten, zoals bijvoorbeeld motorcross. Maar anderhalf jaar gelden – na een natte editie van Parijs-Roubaix – ben ik voor de eerste keer met Louis Talpe gaan golfen toen we samen in Marbella waren. Ik was onmiddellijk verkocht. Terug thuis heb ik meteen een set gekocht en ben ik beginnen golfen.

Tijdens mijn rustperiodes zoals nu golf ik bijna dagelijks. Als ik thuis ben probeer ik één of twee keer per week te gaan, naargelang het weer. Ik zit ook heel vaak in Spanje maar daar ga ik maar één keer per week, want daar ben ik alleen.

Wat trekt je zo aan in deze sport?

Ik weet het niet, ik had het zelf ook niet verwacht. Het voelt echt als een microbe. Als je met mensen spreekt die golfen, dan hoor je dat bij iedereen, eens je ermee begint, is het een verslavend spel. Het is wel een van de moeilijkste sporten die ik al heb gedaan. Vooral ook hoe alles van dag tot dag kan verschillen.

Hoe zit het met de mentale kant van het spel? Ik veronderstel dat dit je moet liggen.

Ja, het is een sport waarbij ik heel rustig kan blijven als het niet lukt. Dat is eerder uitzonderlijk dus best wel raar. Ik heb nog nooit met een club gegooid bijvoorbeeld, terwijl ik altijd gedacht had dat dat me wel ging overkomen.

Je koerst om te winnen. Ben je ook competitief bij het golfen?

Ja, dat wel. (Roxanne lacht) Ik probeer zo goed mogelijk te zijn. Maar wat we meestal doen is 2 tegen 2 scramble. Dat is altijd heel leuk en dat maakt het ook wel spannend en houdt de competitie erin.

Klaar voor de eerste keer op de Executive Course van de RZGC?

Ik was al blij dat jullie enkel foto’s gaan nemen, anders had ik heel veel stress gehad voor mijn eerste afslag. Ik heb meer stress voor het golfen dan voor het fietsen denk ik, dus …

Roxanne: Hij is zó nerveus naar hier gereden, echt ongezien. Voor een wedstrijd is hij nog zelden nerveus, maar nu... Het kon allemaal niet snel genoeg gaan.

We beloven er de beste foto’s te kiezen. Veel succes!