Cadzand

Rust en natuur op een zucht van Knokke

In Cadzand ontdek je een ander soort kust dan in België. Verwacht geen strandboulevard vol hoogbouw en souvenirwinkels, wel een charmant kustdorpje als het hart van een uitgestrekt en afwisselend duinlandschap. Je proeft er van de typische Zeeuwse tradities, cultuur en natuur. Tegelijk ervaar je een gezellige, levendige sfeer. Cadzand is volop in ontwikkeling en wordt steeds aantrekkelijker en completer. Laat je verwonderen door de jachthaven, het enorme culinaire aanbod of trek het prachtige Zeeuwse achterland in.

Charmant kustdorp

Cadzand is een plek met een heel eigen karakter: aan de ene kant rustig en ingetogen, aan de andere kant levendig en energiek. Het kuststadje situeert zich aan de Belgische grens, in Zeeuws-Vlaanderen, en bestaat eigenlijk uit twee dorpen: Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp.

Dat laatste ligt wat verder landinwaarts, in de uitgestrekte polders. Het is een pittoreske plek waar je kunt wandelen en fietsen doorheen het charmante groene achterland. Cadzand-Bad is de levendige variant, waar rust en kleinschaligheid worden gecombineerd met veel beweging, flair en animo.

Bloeiende badstad

Cadzand-Bad is in volle ontwikkeling. Lokale ondernemers en projectontwikkelaars toveren de badplaats om tot een ware pleisterplek aan het water. Het mooie is dat alles gebeurt met veel respect voor de Zeeuwse cultuur en het landschap.

Een paar jaren geleden opende een gloednieuwe jachthaven met ultramoderne faciliteiten.

Enkele fantastische restaurants hebben zich genesteld tussen de duinen en langs het water.

Je kunt er golfen, tennissen, watersporten, noem maar op. Cadzand groeit en bloeit, maar behoudt ook zijn eigenheid en authenticiteit. 

In zee met de zee: leef je actief uit op het water

Van golfsurfen tot kiten en catamaranzeilen. In Cadzand vieren watersporten hoogtij. De brede stranden behoren tot de mooiste van Nederland. Het hele jaar door valt er van alles te beleven op en langs het water. Op een paar honderd meter van je appartement ligt Moio Beach, een absoluut watersportparadijs. Loop je in de richting van het Zwin, dan tref je een ultramoderne jachthaven aan. Een jacht huren en uitvaren richting België, Frankrijk of Engeland? Het is maar één van de vele ervaringen die op je liggen te wachten.  

De mooiste en schoonste stranden van Nederland

Het strand in Cadzand is bijzonder. Groene duinen gaan over in uitgestrekte, zacht glooiende zandvlaktes. Tijdens elk seizoen hebben die een andere charme. In de zomer geniet je van de zon, het water en een drankje in een strandpaviljoen. In de winter waai je heerlijk uit tijdens een deugddoende wandeling in de gezonde zeelucht. Cadzand is welzijnsbestemming nummer één en draagt officieel de titel van ‘Heilzame badplaats’. De kwaliteit van de bodem, het water en de lucht is zo hoog dat ze een gunstig effect hebben op je gezondheid. 

Ervaar de kustnatuur op haar mooist: te voet of met de fiets

Je benen in de juiste cadans. De wind door je haren. Boten die geruisloos voorbij glijden op de achtergrond. Geen betere manier om de Zeeuws-Vlaamse kust en polders te ontdekken dan te voet of met de fiets.

Cadzand is een geweldige plek om te fietsen, met prachtige routes die je door de kust, duinen en het omliggende landschap voeren. 

Verken adembenemende natuurgebieden als het Zwin, bezoek sfeervolle grensdorpen als Sluis of trek de grens over, tot helemaal in Brugge. Via het jaagpad sta je met de elektrische fiets al na een dik uur in de historische binnenstad.

Culinair Cadzand: geniet van grandioze gastronomie

Ben je een onvervalste fijnproever? Cadzand is het gastronomische mekka aan de Noordzee.AIRrepublic is een restaurant met een Michelinster, gespecialiseerd in Nederlandse en zeevruchten gerechten. Het bevindt zich aan het strand en biedt een unieke eetervaring.

Maar ook in de dichte regio vind je tal van adresjes om duimen en vingers bij af te likken. Klik door en ontdek de meest gesmaakte restaurants in de buurt, waar de culinaire tradities van Zeeuws-Vlaanderen tot het allerhoogste niveau worden verheven.

Van golf tot shopping en wellness: breek de dag op jouw tempo

Een rustgevend middagje golfen in het groen. Flaneren langs Knokse modeboetieks, lifestyle-zaken en interieurwinkels. Of herbronnen in een prestigieus wellnesscentrum met zicht op zee. In Cadzand en de directe omgeving beleef jij je zen-moment zoals jij het wil. Het recreatieaanbod is bijna eindeloos en er komen steeds meer manieren bij om zowel actief als passief te ontspannen.

Enkele troeven van Cadzand

Van golf tot shopping en wellness, grandioze gastronomie of de kustnatuur ervaren op haar mooist: breek de dag op jouw tempo.

Jachthaven

Jachthaven

Prachtig zeezicht

Prachtig zeezicht

Heerlijk rustig

Heerlijk rustig

Lekker eten

Lekker eten

Shopping

Shopping

Cadzand

Parel aan de duinen

Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het ligt in de uithoek van de provincie Zeeland vlakbij de Belgische grens. Je appartement zelf bevindt zich in Cadzand-Oost, dat je vlot bereikt met de wagen. Via de heraangelegde N61 en de gloednieuwe snelweg A11 ben je er vandaag nog sneller dan vroeger.

 

 

Antwerpen

AIRrepublic

1Km

Antwerpen

Catamaran zeilschool De Zeemeeuw

1Km

Antwerpen

Brasserie LouLou

1Km

Antwerpen

Caricole

1Km

Antwerpen

Shortgolf Cadzand

1Km

Antwerpen

Moio Beach

1Km

Antwerpen

Tennis, badminton & squash bij De Sporthal

382m

Antwerpen

Wellness bij Hotel & Spa Noordzee

1Km

Antwerpen

Pine House

1Km

Antwerpen

Pure C

1Km

Antwerpen

Royal Zoute Tennis Club

6Km

Antwerpen

Blinckaertduinbos

6Km

Antwerpen

Knokke Out

5Km

Antwerpen

CWART

7Km

Antwerpen

RBSC Duinbergen

9Km

Antwerpen

Charl's

8Km

Meer weten over onze projecten in Cadzand?

Laat je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk.