Loof Kortrijk

Kortrijk

Een bruisende stad omringd door geschiedenis, cultuur en groen.

Het project LOOF bevindt zich vlak bij de binnenstad van Kortrijk met al haar troeven, en toch in een groene en rustige woonomgeving. De straat is een belangrijke commerciële buurt die het centrum verbindt met Hoog-Kortrijk. Je vindt er een mooie mix van lokale winkels en zelfstandigen, de ideale bestemming dus voor wie op zoek is naar kwaliteit. 

Indrukwekkende diversiteit aan winkels

De Doorniksewijk ademt authenticiteit. Hier vind je geen grote winkelketens, maar wel unieke boetiekjes en lokale handelaars die met passie hun waren aanbieden.

Zo bestaat de Doorniksewijk uit high-end voedingszaken met verschillende topadresjes zoals de bekende vishandel en traiteurzaak ’t Visserhuys en de artisanale taarten van Les Tartes de Françoise kregen er een zestal jaar geleden een vaste stek. Maar ook het beruchte Atelier Dierendonck ging bewust voor deze locatie. De Doorniksewijk is een ook een waar winkelparadijs, vooral voor modeliefhebbers met elegante boetieks zoals Enfin en A Suivre.

In het centrum van Kortrijk kan je heerlijk flaneren in de winkelstraten. De K in Kortrijk (een winkelcomplex met meer dan 80 zaken) ligt dan ook centraal in de binnenstad met een ruim aanbod aan horecazaken.

Verschillende sportmogelijkheden

In de buurt zijn er verschillende mogelijkheden om te sporten en actief te blijven. Je kan terecht in Parc Saint Georges met ongeveer 1600 leden voor tennis, padel, hockey en petanque. In de sporthal van de Lange Munte kan je je aansluiten bij een lokale sportclub en wedstrijden spelen. Of je nu van basketbal, volleybal, badminton of andere sporten houdt, hier kun je je energie kwijt. 

Langs de Leie zijn er prachtige fiets- en wandelpaden langs het water. Geniet van de natuur en blijf in beweging terwijl je de omgeving verkent.

 

Kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa

Kortrijk is een stad die zichzelf niet alleen als een plek van geschiedenis en economische bedrijvigheid ziet, maar ook als een cultuurstad. De stad heeft zich kandidaat gesteld om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

In het centrum van Kortrijk vind je een schat aan historische gebouwen zoals het Belfort, het stadhuis, begijnhof en de Onze-Lieve-Vrouwekerk die getuigen van de rijke geschiedenis van deze stad.

De Broeltorens zijn middeleeuwse verdedigingstorens die ooit deel uitmaakten van de stadsmuren. Ze staan aan de oevers van de rivier de Leie en zijn iconische symbolen van Kortrijk.

 

Stadsdeel 't Hoge: Waar Kennis, Werk en Plezier Samenkomen

Aan 't Hoge in Kortrijk bevinden zich enkele opmerkelijke locaties die een belangrijke rol spelen in het bruisende leven van de stad

In dit stadsdeel bevinden zich onder andere de universiteit en de hogeschool, het Kennedy-bedrijvenpark, het internationale beurzencomplex Kortrijk Xpo, bioscoopketen Kinepolis.

't Hoge is dus niet alleen een geografisch punt, maar ook een levendig gebied waar onderwijs, bedrijvigheid, entertainment en sport samenkomen.