Nos histoires

Lire toutes les histoires

Cadzand, diamant de croissance sur la côte zélandaise

Au cours de la dernière décennie, Cadzand a subi une véritable métamorphose. La station balnéaire de Zélande se développe rapidement pour devenir une étape de la mer du Nord. La tranquillité de la nature zélandaise, la convivialité de la vie balnéaire et les possibilités de loisirs illimitées attirent de plus en plus de touristes et de résidents secondaires.

En savoir plus

En conversation avec Koen Rygole de burO Groen

Il y a une quinzaine d'années, Koen Rygole a remporté le "Sfeer 2005", un concours prestigieux pour les concepteurs de jardins en herbe. Cela lui a donné l'impulsion nécessaire pour créer burO Groen. Depuis, son agence de paysage est devenue l'une des plus importantes du pays.

En savoir plus

Royal Zoute Golf Club - Le golf et le plaisir au plus haut niveau

Au Royal Zoute Golf Club, vous frappez une balle de golf sur le terrain le plus prestigieux de notre pays. Au cours des deux dernières années, les installations ont été entièrement révisées. Aujourd'hui, l'endroit est encore plus beau qu'avant, avec des parcours de golf optimisés et un clubhouse où l'expérience atteint des niveaux encore plus élevés.

En savoir plus

Doorniksewijk te Kortrijk, dé trekpleister voor fijnproevers

De Doorniksewijk is uitgegroeid tot dé trekpleister voor fijnproevers. Met topadresjes als Dierendonck, ’t Visserhuys en Les Tartes de Françoise trekt de straat foodies aan tot buiten Kortrijk.

En savoir plus

De zoetste zonde van het Zoute

Het is een van de beste en tevens meest iconische ijssalons van het land. Glacier de la Poste in het Zoute is een instituut. Al drie generaties lang wordt het ambachtelijke melkijs er dagvers bereid volgens het traditionele familierecept van weleer.

En savoir plus

Gevolgen van de franse belasting op onroerend vermogen voor Belgische eigenaren

Sinds 2018 wordt in Frankrijk een belasting op onroerend vermogen ('impôt sur la fortune immobilière' of IFI) geheven zodra de marktwaarde van dat onroerend vermogen meer dan 1.300.000 euro bedraagt.

En savoir plus

Culinair Cadzand, op gastronomische retraite

Van het Strandhotel tot de eettempels Pure C, AIRrepublic, Blueness en Pine House: de afgelopen jaren heeft Sergio Herman stevig zijn stempel gedrukt op Cadzand. Aan het laatste stukje strand van Zeeuws-Vlaanderen kan je de klok rond genieten van zijn culinaire concepten. Ons advies: ga dat ook gewoon doen!

En savoir plus

Mini Golf en Approach Golf in het Zoute

De minigolf en de approach in Knokke-Heist worden in één adem genoemd met de beste banen ter wereld. Met dank aan de Saint- Tropez-achtige vibe, het elegante rood-witte kleurenschema en de perfect verzorgde greens.

En savoir plus

Hardelot, van de golf tot aan het water

Als je nog nooit in Hardelot bent geweest, moet je er zeker eens heen. Het is een levendig en charmant kuststadje aan de Franse Opaalkust, bekend om zijn prachtige natuur en ruige kustlijn. De plek werd begin twintigste eeuw uitgebouwd door de Brit John Whitley.

En savoir plus

Van Linda tot Knokke

Guy Pieters is een man van wie je alleen maar kan houden: energiek, joviaal, charmant. Hij is de bekendste kunsthandelaar van ons land en werkte samen met de allergrootsten. Ondanks die roem is hij opvallend nuchter en bescheiden gebleven. Misschien is dat zelfs zijn grootste gave. Een gesprek over de mensen en plekken die zijn leven hebben veranderd.

En savoir plus

Als Belg een vakantiewoning kopen in Nederland en de btw recupereren, kan dat? Jazeker.

Een vakantiewoning in Nederland is nog steeds een interessante belegging. De huidige situatie in de vastgoedmarkt maakt het een solide investering. Daarnaast kan de verhuur van de vakantiewoning ook fiscaal interessant zijn.

En savoir plus

Siphon Brewing, een brouwerij die leeft

Ooit, heel lang geleden, was de Siphon een plek waar vissers in plaats van de bakens vooral bier kwamen verzetten. Vandaag is het een gevierd familiaal restaurant waar zelfs de koning passeert.

En savoir plus

Voulez-vous rester informé(e) ?