Front de Mer

Front de Mer

Hardelot - Frankrijk

scroll down

Front de Mer

alt
alt

Een uitzonderlijk project aan de Opaalkust

In 2026 verrijst recht tegenover de vernieuwde zeilclub in Hardelot een bijzonder woonproject: Front de Mer, gelegen aan het strand met vrij zee- en duinzicht en achteraan grenzend aan een beschermd natuurpark. De verfijnde en doordachte architectuur vloeien naadloos over in de natuur.

“Een project van deze schaal en klasse werd hier de afgelopen decennia niet meer gerealiseerd”, aldus Jean Majeau van architectenbureau Arcas.

Ontdek de regio

Hardelot

Een klein (sport) paradijs aan de Opaalkust

De badplaats Hardelot ligt aan de Franse Opaalkust, zeer geliefd bij natuurliefhebbers en bekend om zijn uitzonderlijke kustlijn.
Hardelot-Plage biedt maar liefst drie kilometer fijne zandstranden. Op enkele passen van het strand kom je terecht in een groene omgeving – een paradijs voor elke wandelaar en sporter.

 

Een symboise van architectuur en natuur

Front de Mer wordt gekenmerkt door golvende architectuur, ontworpen om naadloos op te gaan in de omgeving. Afgeronde en onderling verspringende terrassen in wit architectonisch beton verankeren de vier vrijstaande gebouwen in de groene omgeving, 

De terrassen in Front de Mer zijn ontworpen als echte buitenkamers en maken integraal deel uit je woning. De terrassen en glazen balustrades omringen het hele gebouw, waardoor bewoners verschillende facetten van het landschap kunnen bewonderen en ervaren.

 

Een ononderbroken zee-en duinzicht

Het is een van de laatste projecten in de regio met een ononderbroken uitzicht op de zee en beschermd duingebied. De omgeving is heerlijk rustig en groen, maar toch ben je dicht bij het centrum. 

De natuur loopt bovendien letterlijk doorheen de gebouwen en ze worden verbonden door slingerende paden. Talloze inheemse bomen en planten worden voorzien die ervoor zorgen dat het project volledig opgaat in het landschap.

“Een project van deze schaal en klasse werd hier de afgelopen decennia niet meer gerealiseerd”, aldus Jean Majeau van architectenbureau Arcas.

Locatie

Het ultieme vakantiegevoel vlakbij

Vlakbij het meer bekende Le Touquet en Boulogne-sur-Mer ligt Hardelot. Een klein, authentiek dorpje centraal gelegen aan de Opaalkust. Via de A16 komt je er zo.

Ontdek de exacte ligging

Antwerpen

Château d'Hardelot

2Km

Antwerpen

Golf Les Pins

1Km

Antwerpen

Tennis Hardelot

1Km

Antwerpen

Golf Les Dunes

1Km

Antwerpen

Golf de Touquet

14Km

Antwerpen

Base Nautique Digue Nord

314m

Antwerpen

Nausicaa

11Km

Antwerpen

La Cote Rôtie

130m

Benieuwd naar alle troeven van dit project?

Neem contact met ons op!