Hardelot: geboren gezinsbestemming aan het water

Een breed zandstrand, weelderige duinen, ongerepte bossen en een waaier aan activiteiten voor jong en oud. Wie een kindvriendelijke bestemming zoekt dichtbij huis, kan niet om het veelzijdige Hardelot heen: op amper twee uur rijden van Gent heeft de Franse badplaats aan de Opaalkust alles te bieden wat een gezinsvakantie nodig heeft.

Als je Noord-Frankrijk binnenrijdt, zie je de kleur van de kust steeds weer veranderen. Achter elke bocht schuilt een ander zicht op zee. Aan de horizon varen schepen aan en af, terwijl steile krijtrotsen schaduwen werpen over het schuimende water.

De regio van de Opaalkust is prachtig. Zelfs in de wagen overvalt je een gevoel van ruimte en rust. Dat de streek de laatste jaren steeds vaker op de radar komt van vakantiegangers is geen verrassing. Langs de ruige kustlijn tref je tal van charmante dorpen en steden aan.

Een van die plekken is Hardelot, op amper twee uur rijden van Gent.

Hardelot is een plek met het label “Famille Plus”, een nationaal kwaliteitsmerk dat steden en gemeenten promoot die zich inzetten voor het onthaal van gezinnen. Dat Hardelot die erkenning krijgt, behoeft geen betoog.

De authentieke badplaats verenigt de charme van zee, strand en drie majestueuze bossen met een waaier aan ontspanningsmogelijkheden, vaak op wandel- en fietsafstand van het centrum.

Zo tref je er twee gerenommeerde golfsites aan te midden van valleien en bossen, en een tennisclub met meer dan vijftien terreinen.

Aan de rand van het dorp ligt het Centre Equestre d’Hardelot, een van de grootste maneges van het departement Pas-de-Calais met een sterke nadruk op kinderen.

En dan is er ook het Château d’Hardelot, een van de highlights van de Opaalkust: een kunstmuseum en cultureel centrum met prachtige kasteeltuinen die uitgeven op het natuurgebied Marais de Condette. Vanaf het kasteel zijn er verschillende routes uitgestippeld die je via vlonderpaden, drassige weiden en moerassen brengen tot aan het Lac des Miroirs en diep in de bossen.

De Base Nautique et de Glisse d'Hardelot, aan de voet van de duinen is een van de modernste en meest gerenommeerde watersportcentra van de Opaalkust.

Niet alleen gezinnen, ook scholen, groepen en professionele clubs uit heel Europa zijn er kind aan huis.Het gloednieuwe complex beslaat maar liefst 6000 m², inclusief ligplaatsen voor de boten en een fantastisch terras met zicht op het water.

Op die manier biedt de Base Nautique et de Glisse d'Hardelot een totaalbeleving rond watersport. Er valt van alles te doen, zowel voor jezelf als voor kinderen, van catamaranzeilen tot kite- en windsurfen, stand-up paddle en zelfs garnalen vangen.

Interesse in onze projeten in Hardelot?